- jaką obecnie myszkę używasz: Tt eSports (Thermaltake) Level 10M
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800-1600 (szczegóły niżej)
- czułości w grach: ~niska-średnia
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki:
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):
- w co grasz: "Wszystko po trochu." Obecnie głównie Wiedźmin 3 / AC Syndicate. Od czasu do czasu Guild Wars 2 (coraz rzadziej, MMO zaczynają mnie ostatnio nudzić). Gdy tylko wyjdzie, gwoździem programu stanie się Overwatch i to głównie pod nią szukam myszy.
- jaką masz obecnie podkładkę: Roccat Raivo
- ile przycisków używasz w myszce: Standardowe 3 plus do trzech bocznych, zależnie od potrzeb (dwa pod kciukiem, jeden pod małym palcem)
- twój budżet: ~300zł
- jaki chwyt stosujesz: Claw, czasami claw/palm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce: 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: Praworęczny
- jaka jest wielkość Twojej dłoni: ~19,5cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego?: ~2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nieszczególnie, ale raczej nie uniknę małej modyfikacji, jako że boczne przyciski na Level 10M są bardzo nisko.
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?:
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: waga (szczegóły niżej),
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: Tak
- uwagi (np. co do wyglądu myszki):
Ostatnio czuję, że myszka jest za ciężka do dłuższych sesji na takim dpi (165g) - o ile na wyższych czułościach waga nie była problemem, to teraz po 2-3 godzinach zaczyna mi się męczyć nadgarstek. Nie szukam koniecznie czegoś super lekkiego - myślę, że nawet ~30g mniej rozwiązałoby problem.
Chociaż nie jest to warunek konieczny, wolałbym, gdyby mysz miała w miarę przyzwoite oprogramowanie - od czasu do czasu zdarza mi się używać makr w różnych grach czy podpinać keybindy pod dodatkowe przyciski.
Ostatni punkt - nie potrzebuję myszki 'na wczoraj'. Chciałbym mieć trochę czasu na przyzwyczajenie się przed premierą Overwatch i tyle. Jestem skłonny poczekać, gdyby któryś z producentów miał wypuścić coś ciekawego w Q1 2016 (Fnatic Flick?).
Kilka modeli które jak dotąd mnie zainteresowały:
- Logitech g502 / g402
- Cougar 550M
- Roccat Kone Pure Military
- Steelseries Rival
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi :).