12-13-2015, 11:26 AM
Witam,
poszukuje pomocy w doborze klawiatur. Jedna na użytek mój własny, druga dla kolegi.
Klawiatura nr. 1
poszukuje pomocy w doborze klawiatur. Jedna na użytek mój własny, druga dla kolegi.
Klawiatura nr. 1
- twój budżet: do 650 zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?: mechaniczna
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam: skłaniałabym się ku cherry red, ale zawsze warto zasięgnąć porady u ekspertów
- w jakie gry grasz?: MMORPG, FPSy, RPG, ogólnie to wszystko po trochu, co mi wpadnie w oko. Najwięcej zagrywam się w MMORPG
- czy masz masywne dłonie czy nie?: nope
- czy dużo piszesz na klawiaturze?: raaczej nie
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: yep
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam: skłaniałabym się ku cherry red, ale zawsze warto zasięgnąć porady u ekspertów
- czy chcesz podświetlenie?: poproszę
- czy chcesz makra?: obojętnie
- czy chcesz dodatkowe klawisze?: mile widziane, ale niekonieczne
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?: patrz wyżej!
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)?: nope
- twoje uwagi: wiem, że nie powinien się liczyć wygląd, ale.. proszę, nie Corsair
- twój budżet: do 350 zł
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?: zależy, co się znajdzie w tym przedziale cenowym
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- w jakie gry grasz?: MMORPG, rzadko CS
- czy masz masywne dłonie czy nie?: nope
- czy dużo piszesz na klawiaturze?: 50% gry, 50% pisanie
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: dobrze by było, ale nie ma takiego wymogu
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników - jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy chcesz podświetlenie?: mile widziane
- czy chcesz makra?: patrz wyżej!
- czy chcesz dodatkowe klawisze?: i wyżej
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?: jeszcze wyżej!
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)?: nope
- twoje uwagi: koledze zależy, żeby była trwała i cicha. Tu pojawia się pytanie: mechaniczna czy membranowa? Koledze zależy, żeby klawiatura nie przytłumiała go gdy mówi, jest otwarty co do rodzaju. Nie wiem czy jest możliwość zakupienia klawiatury mechanicznej w miarę cichej (i czy w ogóle ma ona sens), więc opcja druga, membranowa, także jest mile widziana.