Nie chodzi mi w tym momencie nawet o rodzaj przełączników, a o samą klawiaturę - podświetlanie, klawisze multimedialne po lewej stronie, podpórka, - jedyną taką podobną, jaką znalazłem, to CORSAIR Vengeance K95., która jest droższa, aż tylu dodatkowych klawiszy nie potrzebuję, a opinie/oceny ma również rozbieżne (np na amazonie) . Z kolei dobrym 'budżetowym' rozwiązaniem wydaje się Tesoro Excalibur Spectrum, na którą jest zniżka świąteczna do 400 zł, redakcja serwisu bardzo pozytywnie recenzowała praktycznie wszystkie klawiatury tej firmy, nie testował może również ktoś tego modelu? Wprawdzie nie ma podpórki ani klawiszy dodatkowych, ma za to przyciski Kailh (mój wybór brown) , które wg recenzji do grania są nawet lepsze niż Cherry.
Przepraszam też, że tak zaspałem temat, po prostu ciężko mi się zdecydować pomiędzy wydaniem sporo więcej na lepszą, a mniej na pozbawioną dodatków klawiaturę. Tym bardziej, kiedy nie mogłem przetestować samych Cherry, niestety ciężko z nimi w sieciówkach.
Edit: przeglądając forum zauważyłem, że ktoś poleca klawiaturę firmy Cooler Master. Patrząc na oferte tej firmy trafiłem na model CM Trigger Z, który posiada podświetlane klawisze, podporke oraz dodatkowe klawisze. Opinie w internecie ma niezła, cena również jest przystępna, czy ktoś ją może testował, bądź jakąś od CM?
Przepraszam też, że tak zaspałem temat, po prostu ciężko mi się zdecydować pomiędzy wydaniem sporo więcej na lepszą, a mniej na pozbawioną dodatków klawiaturę. Tym bardziej, kiedy nie mogłem przetestować samych Cherry, niestety ciężko z nimi w sieciówkach.
Edit: przeglądając forum zauważyłem, że ktoś poleca klawiaturę firmy Cooler Master. Patrząc na oferte tej firmy trafiłem na model CM Trigger Z, który posiada podświetlane klawisze, podporke oraz dodatkowe klawisze. Opinie w internecie ma niezła, cena również jest przystępna, czy ktoś ją może testował, bądź jakąś od CM?