03-22-2017, 01:46 PM
- jaką obecnie myszkę używasz: ZOWIE EC1-a
- jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 400
- czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): 2.1
- czułość w Windows: 6/11
- czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka):
- ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): całą podkładkę i jeszcze 1/4
- w co grasz (podaj tytuły gier): głównie CS:GO
- jaką masz obecnie podkładkę: ZOWIE G-SR
- ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): z bocznych tylko mb 5
- twój budżet: 300zł
- jaki chwyt stosujesz: palm
- jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
- jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: prawo
- jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): dł. 19,5cm szer. 10cm
- jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)? 2-2,2cm
- czy chcesz zmienić swój chwyt?: nie
- czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: tak
- czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: koniecznie :)
- uwagi (np. co do wyglądu myszki): lubię prostotę i minimalizm
- co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: No i gwóźdź programu :) Odkąd używam EC1 mam straszny problem z notorycznie spiętym przedramieniem i bólem w nadgarstku. Wcześniej używałem SS Rival i biorąc pod uwagę, że miałem więcej czasu na grę, tym samym grałem więcej i częściej, to nic takiego z ręką się nie działo. Kolejna sprawa jest taka, że kłąb kciuka i kłębik strasznie mocno ocierają mi o podkładkę. O ile nie przeszkadza mi to jak ręka jest względnie sucha. Natomiast jak się spoci, to mam wrażenie, że przyklejam się do podkładki. Ogranicza to moje ruchy i ich precyzję.
Generalnie zawsze myszki kupowałem na ślepo, po wcześniejszych recenzjach czy opiniach tutejszego forum. Dlatego tym razem zwracam się do Was o pomoc i z przyjemnością wysłucham waszych wskazówek :) Jeżeli chodzi o nową mysz, to nie wymagam, żeby była ergonomiczna.
PS. Nie wrócę do Rivala, bo wypada mi z dłoni, przez te gumy na bokach i coś nie tak jest z sensorem.
Pozdrawiam :)