Do niedawna używałem AUDIO-TECHNICA ATH-M50X z których byłem nieziemsko zadowolony które zresztą zostały mi polecone na tym forum za co jestem mega wdzięczny po dziś dzień, problem był jednak z obiciem z sztucznej skóry które się kruszyło, po 2 miesiącach na gwarancji dostałem zwrot pieniędzy i muszę kupić nowe, a nie widzę sensu żeby ten sam model kupować po 2 latach za tą samą cenę.
czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
Tak, Asus Xonar DGX
Słuchawki mają być głownie do muzyki, do gier w dużo mniejszym stopniu
jakiej muzyki głównie słuchasz?
Tutaj będzie problem ponieważ słucham wszystkiego, od mozarta(raczej sporadycznie), po muzykę filmową, pop, electro, d'n'b, dubstep, heavy metal itd...
w jakie gry grasz (która jest priorytetem)?
Jak wspomniałem wyżej gry nie są priorytetem, a jak grywam to EVE, Forza horizon więc na dobrą sprawę większość sprzętu da radę.
twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
Około 600zł, wolałbym tego nie przekraczać o ile dopłata max 200zł nie będzie wiązać się z nieporównywalnie lepszym dźwiękiem.
stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Dźwięk
jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
W zasadzie to bez znaczenia bo mam z reguły ciszę i spokój w domu, lecz zalezy mi żeby były wokół-uszne ponieważ mam niemałe uszy i przy nausznych JBL po 2h dostawałem bzika od bolących zgniecionych uszu.
wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
Nie wiem, nie umiem określić.
czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Raczej sporadycznie
dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Wokół-uszne tylko i wyłącznie i w miarę wygodne, w zasadzie większość wokół-usznych wydawała się być w miarę wygodna.
PS: tutaj link do starego tematu w którym uzyskałem pomoc :) http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=77
czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ?
Tak, Asus Xonar DGX
Słuchawki mają być głownie do muzyki, do gier w dużo mniejszym stopniu
jakiej muzyki głównie słuchasz?
Tutaj będzie problem ponieważ słucham wszystkiego, od mozarta(raczej sporadycznie), po muzykę filmową, pop, electro, d'n'b, dubstep, heavy metal itd...
w jakie gry grasz (która jest priorytetem)?
Jak wspomniałem wyżej gry nie są priorytetem, a jak grywam to EVE, Forza horizon więc na dobrą sprawę większość sprzętu da radę.
twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet?
Około 600zł, wolałbym tego nie przekraczać o ile dopłata max 200zł nie będzie wiązać się z nieporównywalnie lepszym dźwiękiem.
stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort?
Dźwięk
jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)?
W zasadzie to bez znaczenia bo mam z reguły ciszę i spokój w domu, lecz zalezy mi żeby były wokół-uszne ponieważ mam niemałe uszy i przy nausznych JBL po 2h dostawałem bzika od bolących zgniecionych uszu.
wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ?
Nie wiem, nie umiem określić.
czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)?
Raczej sporadycznie
dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów):
Wokół-uszne tylko i wyłącznie i w miarę wygodne, w zasadzie większość wokół-usznych wydawała się być w miarę wygodna.
PS: tutaj link do starego tematu w którym uzyskałem pomoc :) http://test-gear.pl/forum/showthread.php?tid=77