• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mysz do ~320zł
  • jaką obecnie myszkę używasz: G500/Kone XTD Laser
  • jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 1600
  • czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): Średnia 
  • czułość w Windows: 6
  • czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): 
  • ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps):10-13cm
  • w co grasz (podaj tytuły gier): Nie mam specyficznego gatunku. NIE gram w MOBA/MMO
  • jaką masz obecnie podkładkę: Icemat 2nd
  • ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 6/tak
  • twój budżet: ~320zł
  • jaki chwyt stosujesz: Fingeropalm
  • jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
  • jesteś lewo czy prawo ręczny/a? - Prawo
  • jaka jest wielkość Twojej dłoni: 19cm
  • jaka jest szerokość twojego palca wskazującego - 1,5cm
  • czy chcesz zmienić swój chwyt?: Nie
  • czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: Obojętnie, nie mam zamiaru wychodzić powyżej 1600
  • co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: G5 - Mikroprzełączniki, Kone Xtd - Mikroprzełączniki
  • czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce? - Tak, koniecznie
  • uwagi (np. co do wyglądu myszki): Sensor optyczny nowej generacji. Ciężarki i wychylny scroll mile widziany
  • Jako że w mojej myszce Kone XTD którą używałem przez prawie 2 lata padły mikroprzełączniki, a sklep zwraca mi za nią pełną kwotę(bo nie mogą wymienić, he he), muszę kupić coś nowego. G500 którego mam teraz w zastępstwie też niestety ma problem z dwuklikiemMyszka pół na pół, trochę do pracy, trochę do grania.
waham się teraz w zasadzie między trzema myszkami, chyba że jeszcze coś doradzicie
Kone XTD Optical - jestem przyzwyczajony do kształtu
Steelseries Rival 300 - Bawiłem się w MM i było ok, nie mam żadnego doświadczenia z tą firmą
Steelseries Rival 700 - Jak będzie w dobrej promocji :P

Logitech G502, G402 odpadają, nie pasują mi totalnie kształtem i wielkością
Odpowiedz
jesteś graczem MOBA/MMO więc proponuje ci żebyś przjrzał sie myszce SteelSeries Rival 500 (specjalnie pod mmo/moba)
Odpowiedz
NIE GRAM w moba/mmo, i nigdy nie mam zamiaru grać. Tak jak jest napisane w głównym poście
Odpowiedz
logitech g403, dm1 pro s, steelseries rival, deathadder, zowie fk1, zowie za12, zowie ec1/2-a, nixeus revel
Odpowiedz
SS Rival jest dobrą opcją, akurat do takiej mieszanki jest spoko
Warto rozważyć G403, może być ciut za mały, zawsze lepiej przymierzyć, teraz ma fejm więc nie owiinno byc problemu (w dobrym elektronicznym)
Ewentualnie DM1 Pro S, ale nie jestem pewien czy na 100% bedzie pasował
Odpowiedz
Popatrzę jutro na tego G403. A jeżeli chodzi o rivala, to lepiej brać starszą wersję bez numerka? Bo z tego co widze co one się kompletnie niczym nie różnią oprócz ceny
Odpowiedz
Jeżeli byłeś przyzwyczajony do wagi i kształtu to XTD Optical wydaje się bardzo sensownym rozwiązaniem. Rival bez numerka tańszy bo pochodzi ze starszej edycji, mimo, że to praktycznie to to samo.
Odpowiedz
Zamówiłem rivala 300 tak na półślepo, bo akurat w jednym znanym sklepie był za 199zł. Najwyżej zrobię zwrotkę, ale w miarę mi pasował w sklepie
Odpowiedz
Fakt, jak pasował Ci XTD to wersja Optical jest dużo lepsza (S3988) i ... dużo droższa
Rival 300 ma poprawione gumy, nie rozkładają się tak podczas użytkowania.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.