Liczba postów: 8
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
10-01-2016, 02:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2016, 04:03 PM przez kedar1993.)
Witam,
Jakieś pół roku temu napisałem z prośbą o pomoc w doborze myszki, pomoc uzyskałem.
Została mi polecona DM1 Pro (teraz będzie S pewnie).
Mam dość sporą dłoń- według wzoru będzie gdzieś 20,5cm.
Zazwyczaj fingertip grip, ale gdzieś w sklepie złapałem za większą myszkę i też świetnie się chwyciło palm gripem.
Poszukuję czegoś w miarę taniego ale i dobrego, bo w zasadzie wszystkie myszki już zastąpią mojego starego A4Techa X747.
Czy nastąpiły jakieś zmiany w możliwym wyborze lub coś wartego uwagi pojawiło się na rynku?
Poprosiłbym o jakąś pomoc w nakierowaniu.
Jeżeli warto będzie dołożyć nieco pieniążków (ale bez przesady) i dostać coś lepszego, to śmiało, jestem otwarty na sugestie.
Podkładkę prawdopodobnie zamówię Natec Genesis Maxi. Gdyż widziałem ją w akcji i jest myślę bardzo ciekawą opcją. Sugestie oczywiście także mile widziane jeżeli jest coś podobnego lub lepszego.
Dziękuję za poświęcony czas i otrzymaną pomoc :).
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
Możesz spróbować QCK zwykłego i Roccat Savu, do fingertipa da radę.
Reputacja:
0
Dobór myszki :
jaką obecnie myszkę używasz: A4tech x747 Blue Fire
jakie DPI w obecnej myszce masz ustawione: 800 (wcześniej 1200)
czułości w grach (wystarczy wpisać – niska, średnia lub wysoka): niska/średnia
czułość w Windows: 6/11
czułość w sterach myszki (o ile takie posiada Twoja obecna myszka): (?)
ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – 360°(w dowolnej grze fps): ~25
w co grasz (podaj tytuły gier): LoL, CSGO, czasami MMO i inne
jaką masz obecnie podkładkę: Razer Goliathus Control (27x20cm)
ile przycisków używasz w myszce (czy używasz boczne): 2/3 (rzadko/w ogóle)
twój budżet: 150-200 złotych
jaki chwyt stosujesz: fingertip
jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2
jesteś lewo czy prawo ręczny/a?: praworęczny
jaka jest wielkość Twojej dłoni (w cm, od końca palca do zgięcia nadgarstka, zmierz jak na poniższym obrazku): 20cm
jaka jest szerokość twojego palca wskazującego (zmierz jak na powyższym obrazku)?: 2cm
czy chcesz zmienić swój chwyt?: raczej nie
czy inny zakres dpi w nowej myszce jest akceptowalny dla Ciebie?: raczej tak
co w twojej obecnej myszce chciałbyś zmienić najbardziej/co się zepsuło?: jest delikatnie niewygodna; farba już schodzi; scroll do wymiany;
czy nowa myszka musi być kupiona w Polsce?: tak
uwagi (np. co do wyglądu myszki): brak
Dobór podkładki
jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze): nie mam pojęcia
jaką masz podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)?: Razer Goliathus Control (27x20cm), nieco szybszą
chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): materiał
jaki rozmiar by Cię interesował: średni ale większy od 27x20cm
czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: preferowałbym dłuższą żywotność
wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: średnia/średnio-szybka
czy podkładka musi być kupiona w Polsce?: tak
maksymalna cena za podkładkę? 50-100 złotych
uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.)
jeżeli nie masz zielonego pojęcia o podkładkach i powyższe punkty nic Ci nie mówią, to wpisz tu, wtedy dobierzemy coś bazując na naszym doświadczeniu: zdaję się na doświadczone opinie :)
-
Przekopiowane z tamtejszego threadu. Jeżeli potrzebne jest dokładne info. ^^
Podbijam pytanie :3
Liczba postów: 2,558
Liczba wątków: 20
Reputacja:
80
Nadal jestem za savu
co do podkładki to hmm, qck powinna się nadać
Reputacja:
0
10-02-2016, 07:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-02-2016, 07:28 PM przez kedar1993.)
Dzięki za odpowiedź, skorzystam na pewno :)
Jestem tylko ciekawy opcji. Dlatego tak drążę.
Reputacja:
0
Szukałem Savu, ale z tego co widziałem to wszędzie wyceniana jest na 250+ złociszy.
Najchętniej ograniczyłbym wydatek do ~150zł.
Mogę dodać, że w teraźniejszej x747 przeszkadza mi nieco brak miejsca na wygodny, pewny chwyt- mało miejsca po prawej stronie myszki. Chociaż przyzwyczajenie robi swoje.
Z tego co się zorientowałem po przechadzce do MediaMarktu to najprzyjemniej złapało mi się Razera DA, ale nie wiem czy chcę im ufać :D. Rivale były za duże i jakoś nie czułem się komfortowo trzymając je całą dłonią (czułem ograniczenie swobody ruchu ?).
Może zatem coś symetrycznego? Nie wiem.