02-16-2016, 02:24 PM
- twój budżet: więcej niż 200zł, ale mniej niż 400zł.
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Mechaniczna.
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy masz masywne dłonie czy nie?: nie za duże, nie za małe, nie za chude, ani nie za grube - przeciętne męskie łapska.
- czy dużo piszesz na klawiaturze?: niedużo, ale jestem nastolatkiem, zdarza mi się więc, poza czatowaniem na fejsie i biadoleniem głupot na forach, pisać wypracowania do szkoły lub po prostu pobawić w forumowe sesje RPG, co jednak wymaga pewnej ilości stukania w klawisze.
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: w 75% :)
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- czy chcesz podświetlenie? Miły dodatek, ale zawsze obchodziłem się bez tego - jest mi to więc zbędne, acz przydałoby się.
- czy chcesz makra? Miły dodatek, ale od zawsze obchodziłem się bez tego - jest mi to więc zbędne, choć może się przydać.
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie wiem, o co konkretnie chodzi i do czego by mi się to miało przydać - jest mi to więc zbędne.
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek?: Od dawna radzę sobie bez tego, ale klawiaturę mam położoną nieco poniżej poziomu biurka (i myszki) na wysuwanej półeczce, przez co mój nadgarstek bywa momentami nienaturalnie wygięty, co z kolei prowadzi do dyskomfortu po dłuższym okresie użytkowania. Mogę się obejść bez, jeżeli miałbym wybierać między podświetleniem a podpórką, wybrałbym podświetlenie - zawsze mogę sobie jakąś fajną poduszeczkę pod nadgarstek uszyć.
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins): może być, jeżeli ma mocno zaniżyć cenę, ale lubię numpad -reszta dodatkowych klawiszy mnie nie interesuje.
- twoje uwagi (wygląd, firma): Póki co z mojego researchu wynika, ze najbardziej odpowiadałby mi Qpad MK-50, ale może są lepsze propozycje?