• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podkładka pod SS Rival do FPS
  • Witam, prosiłbym o pomoc w doborze podkładki.
  • jaką obecnie używasz myszkę (optyk ,laser, jaki sensor, jakie ślizgacze): Steelseries Rival
  • jaką masz  podkładkę (oraz czy chcesz szybszą/wolniejszą od obecnej)? ZOWIE P-TF Speed version, chciałbym precyzyjniejszą.
  • chcesz plastikową, aluminiową, szklaną, materiałową czy hybrydową (materiałowa z uczuciem gry na plastikowej): pełna dowolność
  • jaki rozmiar by Cię interesował: max 350 x 350 mm - ogranicza mnie biurko
  • czy akceptujesz podkładki których żywotność może nie przekraczać 6 miesięcy (przy intensywnym użytkowaniu) ale w zamian dadzą nam bardzo dobry ślizg?: nie
  • wolisz szybką/średnio szybką/średnią/raczej wolniejszą/wolną/bardzo wolną(zawodowa pod rtsy)(wybierz którąś opcję)*: średnią
  • czy podkładka musi być kupiona w Polsce? tak
  • maksymalna cena za podkładkę? 100 zł
  • uwagi (wygląd, ulubiona firma, grubość, itp.) Wydaje mi się, że obecna podkładka po 2 latach użytkowania straciła swoje właściwości. Mysz porusza się szybciej i mało precyzyjnie. Mam też wrażenie, że przy tym zestawie, od początku w grach typu CS:GO, Call of Duty nie miałem idealnej precyzji i nie odczuwałem pozytywnych aspektów SS Rivala. Stąd też chciałbym podkładkę o jak największej kontroli. 
Po przejrzeniu testów zastanawiam się Zowie P-SR, bo chyba najbardziej odpowiada moim wymaganiom. Dlaczego nie dostała wyróżnienia jakości? Szybko traci swoje właściwości?
Odpowiedz
Proponuje Steelseries QCK+. Jedyny minus to brak obszytych brzegów i sie niszczy troche. A Razer Goliathus Control Large za duza :)
Odpowiedz
G-SR z czasem staje sie wolniejsza, do tego (w nowych bedą obszyte brzegi) strzepi się, co prawda nie odpada materiał, ale jest postrzepiony ;) łatwo sie też brudzi wiec trzeba raczej o nią dbać :)

Jednak pomimo tego myślę, że mógłbyś ją spróbować. na początku wyda Ci się dosyć szybka, ale z czasem sie unormuje i nabierze kontroli :)
Odpowiedz
@up
Dość szybka względem ZOWIE P-TF Speed? Wydaje mi się, że obecna podkładka jest dla mnie za szybka do gier, bo w codziennym użytkowaniu minimalna niedokładność nie przeszkadza.

Kiedy mają być nowe, obszyte wersje?
Odpowiedz
Względem TF Speed to G-SR będzie dużo wolniejsza. G-SR może wydać się szybka na początku względem tego jaka będzie po ok 2-3 miesiącach.

Nie wiadomo kiedy.
Odpowiedz
Super, w takim razie wypróbuje ją :) Dziękuje za pomoc.
Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.