Liczba postów: 4,406
Liczba wątków: 167
Reputacja:
171
Przełączniki jakby na bazie LK od Bloody, bo chyba podobna technologia. Ciekawe, jak w praktyce z nimi będzie
Liczba postów: 769
Liczba wątków: 16
Reputacja:
39
Cieszy fakt faktury na bokach gryzonia. Do pracy używam Kaina 100 i ten meszek naprawdę wspomaga gripa.
Liczba postów: 268
Liczba wątków: 23
Reputacja:
4
rozmiarowo to taki roccat kiro. szkoda tylko że nie dali możliwości customizacji boczków bo taką lekką wersję kiro bez przycisków bocznych i z lepszym sensorem bym chętnie przytulił.
Liczba postów: 135
Reputacja:
4
02-10-2021, 07:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2021, 07:28 PM przez Zares.)
No i jak tam, skusił się ktoś na tego gryzonia? Cena mnie tak zaszokowała, że chyba nie wytrzymam i kupię. Gdzie tkwi haczyk? Czy ten sensor 3331 w wersji Core ma jakieś wady? Jak ze stabilnością 1000Hz?
Liczba postów: 2,185
Liczba wątków: 38
Reputacja:
98
FreeQ nabył.
"Feeling" głównych przycisków może wydać się dziwaczny i wymaga przyzwyczajenia, optyczne mikro-przełączniki.
Wariant Core ma gumowy, klasyczny przewód, poza tym brak znacznych wad.
PMW3331 to bardzo dobry, budżetowy sensor, jedynym mankamentem jest niemożność zmiany LOD - dla niektórych będzie to istotny minus.
Спутник
WMO 1.1A [PMW3360]
Reputacja:
39
02-11-2021, 10:56 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2021, 10:17 PM przez FreeQ.)
Kupiłem i jestem zadowolony :). Grywam głównie w FPSy i do pracy też. LOD kompletnie nie przeszkadza ponieważ używam średniego DPI 1000. Czuć że jest to mysz zbudowana z plastiku. Ale jednak nie aż tak że człowiek myśli że zaraz się rozleci, po prostu jest z tych myszek lekkich więc materiału(powłoki) mniej. Fajny scroll, przyciski są ok, nie jest to poziom Zowie S2 ale na bank lepiej się sprawdzają niż Logitech G203. Ciężko dać bezpośrednie porównanie ponieważ model modelowi nie jest równy(nawet ten sam). Kwesia kabla w zależności od preferencji, jest i działa. Nie jest tak genialny jak w CM MM710 ale lepszy niż wczesniej wspominany G203. Coś na pograniczu Zowie czy SS Rivala/Sensei.
Ogólnie za 100zł + - jest naprawdę świetną(mega) opcją szczególnie pod Claw-gripa. Co powoduje że istnienie takiego wlasnie Logitech G102/203 przestaje mieć kompletnie sens(ale to dla mnie). Aaa i boki myszki wydają się mieć jakąś dodatkową powłokę, ale jest to po prostu zmienina faktura tego samego plastiku z którego jest zbudowana mysz.
Liczba postów: 135
Reputacja:
4
Dzięki za odpowiedzi!
"Feeling" głównych przycisków może wydać się dziwaczny i wymaga przyzwyczajenia, optyczne mikro-przełączniki.
Jeśli feeling jest podobny do tych z Viper Mini, byłbym wniebowzięty!
A jak ze ślizgaczami? Obecnie używam Xtfy M4 i ślizgacze są zbyt wolne dla mnie, nawet na DM Padzie, po tygodniu jeszcze bardziej, mam wrażenie, zwalniają. W recce M4 pisaliście:
Zapewniają bardzo gładki, średnio szybki (trochę szybsze od logitechowych, ale wolniejsze od Roccatowych lub DM'a.
Czy te w wersji Core też są szybsze od M4? Widziałem na stronie Roccata, jak się chwalili, że w wersji Pro te ślizgacze były poddane obróbce cieplnej czy coś. W każdym razie mile wspominałem ślizgacze z Kone Pure Military.
Reputacja:
39
Akurat dla mnie ślizgacze w tym gryzoniu powodują że mogę mówić same pozytywy. Nie zapominaj że to mysz za 100zł. No i nie miałem wersji PRO.