06-11-2019, 09:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2019, 09:58 PM przez Vertivadro.)
- jakie obecnie używasz? - Korzystałem z HyperX Cloud I i byłem zadowolony, a aktualnie korzystam z głośników Creative A120.
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? - Nie
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? - Zastanawiam się czy lepiej kupić kartę dźwiękową (najlepiej zewnętrzną) i tańsze słuchawki czy słuchawki z mini kartą dźwiękową (np . HyperX Cloud II). Tu raczej poprosił bym o rade.
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150) - Nie wiem jak sprawdzić. - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) - Gry i muzyka po równo.
- jakiej muzyki głównie słuchasz? -Różnie, głównie rap, trochę techno, rocka,
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? -Przede wszystkim gram LoLa, i trochę w Overwatcha i CSa ale to rzadko.
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? - 400 zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? - Komfort, ponieważ potrafię grać po 4-6 godzin bez dłuższych przerw.
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? - W Cloudach miałem chyba zamknięte i podobało mi się ich wyciszenie ale raczej bez różnicy.
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? -Nie wiem :D
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? -Raczej nigdy.
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? - Według mnie jedynie miały troszkę przykrótki kabel ale to nie był żaden problem ze względu na różnorakie załączone "przedłużki"
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Nienawidzę dousznych więc odpadają, zależy mi na jak najlepszym mikrofonie.