08-01-2018, 02:55 PM
Inb4, kompletnie nie mam pojęcia o słuchawkach.
Dobór słuchawek
Dobór słuchawek
- jakie obecnie używasz? Razer Kraken 7.1
- czy używasz dedykowanej karty muzycznej/dac/amp ? Nie
- jeśli tak – to jakiej?
- jeśli nie – czy planujesz kupić i w jakiej kwocie? jeżeli jest to potrzebne, to kupię, ale wtedy biorąc z budżetu na słuchawki
--- jeżeli nie planujesz kupować karty to podaj swój model płyty głównej lub chipset realteka (np. ALC1150): Z370 AsRock Extreme 4 - słuchawki mają być w 100% do gier // głównie gry trochę muzyki // gry i muzyka po równo ? (wybierz jedną opcję) 100% gry
- jakiej muzyki głównie słuchasz? rap, ale jest to kompletnie nie istotne w wyborze słuchawek
- w jakie gry grasz (która jest priorytetem)? Overwatch
- twój maksymalny (nieprzekraczalny pod żadnym pozorem) budżet? do 1500zł
- stawiasz na 1 miejscu dźwięk czy komfort? Komfort
- jaki chcesz typ słuchawek: otwarte, pół otwarte, zamknięte (jak nie jesteś pewien to napisz w jakim otoczeniu grasz)? zamknięte (potrzebuję wygłuszenia)
- wolisz słyszeć wszystko bliżej Ciebie czy dalej (większą - lepiej w grach czy mniejszą scenę) ? Nie wiem, nie znam się.
- czy będziesz często podróżował ze słuchawkami (np. na lany)? Tak, ale jest to nieistotne.
- co w obecnych słuchawkach Ci przeszkadza? Co chciałbyś zmienić? Uciskają mi i głowe i uszy. Myślałem o cloudach, dużo osób je poleca, ale dużo osób je odradza. Kumpel z drużyny je ma, wygodnie mi się je nosiło, ucho nie było uciskane, bólu głowy też nie było.
- dodatkowe uwagi (np. wokół uszne, douszne, wygląd, rodzaj padów): Szczerze mówiąc, przydałby się przy nich mikrofon, jeżeli to zmienia aż tyle, to przeżyję bez niego, ale jakby był to bardzo dobrze. Dodatkowo zaznaczę, nie jestem audiofilem, dlatego nie potrzebuję super jakości dźwięku, chcę tylko wygodę, komfort noszenia, wygłuszenie i w miarę możliwości mikrofon.