Drodzy,
Aktualnie szukam czegoś co zastąpi RAZER DEATHSTALKER. Wiele osób sobie bardzo chwali mechaniczne klawiatury i chciałbym zakupić takie cudo i nim się nacieszyć podczas rozgrywek w wirtualnym świecie. Mechanika nie posiadałem i nie jestem w stanie stwierdzić czy opisywane różnice rzeczywiście będą tak odczuwalne i wpłyną na komfort użytkowania. Poniżej uzupełniony wzór jeśli chodzi o klawiaturę która by mnie interesowała.
Jako propozycja wrzucam Corsair Strafe z x-kom za 249.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.
Aktualnie szukam czegoś co zastąpi RAZER DEATHSTALKER. Wiele osób sobie bardzo chwali mechaniczne klawiatury i chciałbym zakupić takie cudo i nim się nacieszyć podczas rozgrywek w wirtualnym świecie. Mechanika nie posiadałem i nie jestem w stanie stwierdzić czy opisywane różnice rzeczywiście będą tak odczuwalne i wpłyną na komfort użytkowania. Poniżej uzupełniony wzór jeśli chodzi o klawiaturę która by mnie interesowała.
- Budżet: 250 - 500 PLN
- Rodzaj klawiatury: Mechaniczna
Przełączniki: Cherry MX RED lub black (jestem też otwarty na propozycje z sensownymi argumentami)
- czy masz masywne dłonie czy nie?: Dłonie mam duże ale nie są masywne
- czy dużo piszesz na klawiaturze?: Tak, ale w pracy. Przeznaczeniem tej klawiatury będzie rozrywka.
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry?: 110% gry MMORPG / FPS / RTS
- czy chcesz podświetlenie? Podświetlenie nie jest dla mnie najważniejszym elementem tylko dodatkiem.
- czy chcesz makra? Nie korzystałem do tej pory, jeśli są sensowne argumenty (zobaczę co jest napisane na ten temat na forum)to czemu nie?
- czy chcesz dodatkowe klawisze? Nie są koniecznością ale też nie będą mi przeszkadzać.
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Klawiatury do grania z której aktualnie korzystam posiada podpórkę ale ta z której korzystam cały dzień nie posiada jej(nie odczuwam zbytnio jej braku).
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? Preferuję komplet klawiszy.
- twoje uwagi (wygląd, firma): Klawiatura ma być funkcjonalna, marka i wygląd są jednym z ostatnich kryteriów którymi będę się kierować.
Jako propozycja wrzucam Corsair Strafe z x-kom za 249.
Z góry dziękuję wszystkim za pomoc.