12-15-2016, 06:16 PM
Słuchawki do muzyki do 300zł
|
12-15-2016, 07:06 PM
Masz dobrą integrę, ja mam Xonar DG więc porównywalnie, a u mnie nic nie trzeszczy.
Obstawiam słabszy model. Sprawdz na innym kompie. Prawdopodobnie to wina słuchawek, bo problem wczesniej nie wystepował. Zeby poczuć róznice i kupić coś lepszego to musisz ze co najmniej 300 zł wyłożyć (Xonar DX np. używka to z 100 zł, ale nówka nie ;d) albo jakis DAC, wtedy roznica bedzie ogromna. Jednak sprawdz najpierw sluchawki bo wedlug mnie to ich wina. (12-15-2016, 07:06 PM)Czyszczu napisał(a): Masz dobrą integrę, ja mam Xonar DG więc porównywalnie, a u mnie nic nie trzeszczy. dzięki czyli jutro idę i niech mi wymienią bo jeśli w starych fatalach muzyka jest znośna a na hyper x nie to coś tu nie gra generalnie jak odpalę equalizera to 2 ostatnie suwaki czyli jakieś 8k 16k i wyżej strasznie słabo brzmią jak je opuszczę do zera to lepiej się słucha i vocal slysze jakby seplenił ktoś ale bardziej żeński https://youtu.be/IRk_D1UMPsI?t=52s wiem że nie jest to najlepsza jakość yt ale w 320kb/s też słuchałem i to samo (12-15-2016, 07:06 PM)Czyszczu napisał(a): Masz dobrą integrę, ja mam Xonar DG więc porównywalnie, a u mnie nic nie trzeszczy. jednak jakość integry mnie nie zadowala zresztą kolega powiedział że na papierze integra wygląda ok ale nie słyszał jeszcze dobrze grającej integry i zaproponował mi audigy FX lub SB Z poleciłbyś jakaś dobra, kolega mówił że z aimami i xonarami są różne problemy, ale czytałem to dużo ludzi je poleca , zależy mi jedynie ma muzyce
12-18-2016, 06:56 PM
Jak sie ogarnia Xonary to nie ma problemów, wystarczy mieć stery i wszystko chodzi ;>
SB Z nie wiem czy to najlepszy wybór do Hyperów, bo one grają całkiem ciemno, a jak podłączysz ciemną kartę to moze sie zrobic mrocznie ;D Ja kupiłbym AIM SC8000. Wychodzi z 220 zł, czasem taniej. Jak mozesz to dołóż do SC808 - bedzie w 100% wystarczał.
01-05-2017, 08:18 PM
(12-18-2016, 06:56 PM)Czyszczu napisał(a): Jak sie ogarnia Xonary to nie ma problemów, wystarczy mieć stery i wszystko chodzi ;> słuchawki fajnie grają tylko mam problem tak zwane sybilanty nie pozwalają mi się nacieszyć muzyką bo za mocno je wyłapuje ś ć itd nie przyjemnie odbieram te dźwięki w eqalizerze obnizyłem 8k i 16k przy samym 16k nie było problemu bo nie zniekształcało to generalnie piosenki ale nadal słyszałem te ś ć a po obniżeniu 8k tez do minimum już dźwięk jest przytłumiony :< chciałbym żeby takie syczenie nie istniało
01-05-2017, 10:10 PM
eh nie mozna mieć wszystkiego ;D
nie obniżaj ich za bardzo, lekka korekta i jest git :) |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
1 gości |