Dobór klawiatury
- twój budżet: w miarę nieograniczony
- jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)?
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- jeżeli mechaniczna: jaki chcesz rodzaj przełączników – jeżeli nie wiesz, to napisz nam:
- bardzo zależy mi na klawiaturze mechanicznej umożliwiającej granie w gry sieciowe takie jak CS:GO, czy LoL; gry SP typu Tomb Rider, ale i też pracę czasami dość długą i żmudną typu programowanie, pisanie skryptów etc. Klawiatura musi być cicha jak tylko się da (mogą być ringi, nie ringi, byleby tylko nie budziła mi kobiety w nocy).
- czy masz masywne dłonie czy nie? średniomasywne, raczej dłonie pianisty, aniżeli budowlańca
- czy dużo piszesz na klawiaturze? wyszłoby około 250 stron maszynopisu dziennie
- czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? i pod gry i do pracy, przede wszystkim cicha i mechaniczna
- czy chcesz podświetlenie? niepotrzebne
- czy chcesz makra? sam sobie mogę je robić systemowo, także nie trzeba
- czy chcesz dodatkowe klawisze? niepotrzebne, ale jak będą nie bede protestował
- czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? oj tak, ale zawsze mogę coś zrobić samemu, nie jest to rzecz, bez której sobie nie poradzę
- czy może to być klawiatura typu tenkeyless (bez numapda lub numpad w miejscu del, end, ins)? nie, numpad jest bardzo potrzebny
- twoje uwagi (wygląd, firma):
MUSI BYĆ CICHA! Wiem, że mechaniczne klawiatury nie są zbyt ciche, dlatego proszę o podanie modelu takiego, który będzie ciuchutki i wydajny w stosunku do ogółu na rynku.